preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Детоксикиращото действие на копривата

Детоксикиращото действие на копривата

Живота ви може да е изпълнен с болка и страдание или с прилив от енергия, забавления и богати преживявания-всичко зависи от вас.

Човешкото тяло е изключително сложна машина, но много лесно може да се поддържа здрава. Хората са единствения вид, който е объркан и не знае какво да яде. Това е важен фактор за неговото здраве. За да поддържа човек тялото си в добро здраве трябва да се върне към природата и да спазва найните закони. Ползването на естествени храни води до правилно усвояване, разграждане и изхвърляне на токсините става пълно. Когато обаче ние ползуваме непознати за нашето тяло храни, някой процеси могат да бъдат разстроени. На практика ние сме това с което се храним.

Да разгледаме нашата храносмилателна система като един казан за ракия. За да получим качествена и хубава ракия ние трябва в казана да слагаме продукти за които знаем, че ще ни дадат качествена ракия за да не ни боли главата. Същото е валидно и за нашата храносмилателна система. Всичко с което се храним нашата храносмилателна система превръща в храна за нашите клетки. Това означава, че за да се чувстват добре нашите клетки, а от там и ние, зависи от самите нас. Щом нарушим някои правила като ползването на некачествени храни естествено е да се получи неподходящата храна за нашите клетки. Ще се разстроят някой процеси и тялото ни като цяло започва да страда. Междувременно веднага се появяват първите симптоми за предупреждение в това число умора, затлъстяване, изключителна слабост, торбички под очите, обриви, запек, диария и много други.

Състоянието на нашето тяло, нашия външен вид показва как ние се грижим и как храним нашите клетки. Неправилното хранене и ползването на неестествени храни води до трудното им разграждане, до неправилно усвояване и задържане на токсини в тялото. Нарушаването на работата на черния дроб и бъбреците води до задържане на течности и мазнини - надебеляване. Нарушената работа на черни дроб и бъбреците от своя страна води до замърсяване на кръвта. Черния дроб и бъбреците не изхвърлят напълно отпадъчните продукти, кръвта се сгъстява, запушват се малките капиляри, спира притока на хранителни вещества към част от клетките и тези клетки започват да умират - бързо стареене. Започват да се появяват петна по кожата, обриви, алергии, повишава се кръвното налягане, инсулти, инфаркти и ред други заболявания за които естествено може да се сърдим само на себе си. Разбрахме че състоянието на повечето хора се влошава в една или друга степен именно поради неправилното усвояване на храната. Единственото което можем да направим при това положение е детоксикацията.

Детоксикацията може да се извърши само с естествени продукти които лесно се усвояват, разграждат и изхвърлят. Ползването на медикаменти при горепосоченото състояние може и неминуемо ще доведе само до влошаване на здравословното състояние. При влошаване на състоянието обикновено се изписва по-силен и по-скъп медикамент който още по-трудно се разгражда, още повече блокира работата на елиминиращите органи и може да доведе вече до трайни и необратими процеси. Нашата природа ни е дарила и затрупала с най-хубавите билки на света, билки с които нашата народна медицина е доказала, че може да се излекуват и най-тежките заболявания без болка, без страдание, без странични явления, качествено, евтино и достъпно за всеки от нас. Kопривата - безценен дар божи. Копривата е най-доброто ни кръвопречистващо и кръвообразуващо лечебно растение. Копривата намалява съдържанието на захар в кръвта, лекува заболявания и възпаления на пикочните пътища, задържането на урина, стимулира ходенето по голяма нужда и затова се препоръчва при пролетно разтоварване. Народната медицина препоръчва копривата при болки в черния дроб и жлъчката, при заболявания на далака, при образуване на слуз в стомаха и дихателните пътища, при стомашни спазми и чревни язви. Копривата е едно от най-добрите средства за детоксикация на организма. Чаят от коприва се пие като запарка през цялата година. Копривата помага и при стеснения на кръвоносните съдове, при подагрени и ревматични болки. Правенето на бани на краката с отвара от корен коприва действа съдоразширяващо и може да Ви помогне дори при гангрена (като помощно средство). Корен от коприва сварен в оцет (една шепа корен коприва се вари в 700мл. винен оцет докато остане наполовина. Прецежда се и с получената отвара се правят фрикции на косата - вечер, против пърхот и косопад). Природата вряка година ни поднася изключително ценни билки в неограничени количества, от нас се иска само да ги наберем и изсушим на сянка, а ползването им може да ни донесе само здраве, жизненост, приятен външен вид и радост.

Рецепти:
1. Запарка чай - две супени лъжици изсушени листа от коприва се попарват с 400мл. вряла вода. След 30мин. се прецежда, подслажда се с 1 супена лъжица мед и пие по 100мл. три пъти на ден преди ядене.
2. Изсушени и стрити на прах листа от коприва може да се ползват като подправка при готвенето на супи и други храни и наред с вкусовите качества яденето ни става здравословно и детоксикиращо.
3. Една шепа корен коприва нарязан на ситно се вари 10мин. в 2 литра вода. След изстиване се прецежда и се мият краката в продължение на 20мин. всяка вечер.