preview
Loading
Loading...

bilkamed - Билколечение

С билката може да се излекуват и най-страшните, дори приети за нелечими заболявания. Повечето рецепти в нашият каталог са създадени по стари, български и изпитани рецепти. Ние се надяваме да продължим тази многовековна българска традиция - ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕТО

Перде на окото

Перде на окото

Пердето на окото е външен израз на ред вътрешни заболявания. Пердетата са външни и вътрешни. В крайна сметка и двете водят до постепено намаляване на зрението и до пълно ослепяване, ако не се вземат мерки. Организма, много години преди да се появи пердето, подава сигнали, с които ни предупреждава, че ще настъпят проблеми с нашето зрение. За съжаление в повечето случаи тези предупреждения остават незабелязани докато пердето не засегне зеницата и зрението не започне сериозно да се влошава. Да излекувате перде с народна медицина не е чак толкова трудно. Още по-лесно е да не го допуснете да се появи. Ако оперирате перде или лекувате само пердето може да постигнете резултат, но в този случай остават вътрешните причини, които водят до пердето, а те не са за подценяване. Те могат да доведат до много по-сериозни здравословни проблеми: може да предизвикат перде и на другото око, при външно перде може да се появи повторно. Най-добре е да излекувате причините за появата на пердето. 

За лечение на пердета предлагаме следните билкови рецепти:

1. Перде - чай от лайка, в него се разтваря мед и се капват няколко капки лимон, от получената смес се капват по три капки в око сутрин и вечер. 

2. Кисел трън - Външно за перде на очите. Една супена лъжица от кората на билката се вари пет минути в 300мл. вода. Прецежда се през марля и се правят промивки на очите с анатомична чашка за промивка на очите.

3. Перде - вземат се 40 гр. чист мед и се смесва с 150гр. топла вода. Капват се по няколко капки вечер, докато се изчисти окото.